Σχετικά

Τι δουλειά κάνεις, με τι ασχολείσαι και ποιος στο διάολο είσαι;

Αν και γίνεσαι αδιάκριτος, θα απαντήσω στην ερώτηση σου. Ονομάζομαι Νίκος Καραγιώργος, ασχολήθηκα, σχετικά μεγάλος, με τις πένες, τα μολύβια και τα σημειωματάρια, όχι γιατί είχα καμιά καούρα, απλά ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βάλω τις σκέψεις μου σε μία σειρά.

Τελικά οι σκέψεις μου δεν μπήκαν ποτέ σε σειρά. Ίσως γι’ αυτό συνεχίζω και γράφω ακόμα.

Τι είναι το Rewrite;

Το Rewrite είναι μία ιστοσελίδα, μπλογκ, όπως θες πες το, με σκέψεις και ιδέες που με απασχολούν και έχουν να κάνουν με την ψυχολογία, την κοινωνία, την πολιτική, την φιλοσοφία και ενίοτε με την βλακεία μου.

Κάθε πότε ανεβάζεις κείμενα;

Αναλόγως. Μπορεί μέσα σε μία εβδομάδα να δεις συνεχόμενα κείμενα και άλλες φορές να δεις ένα κείμενο τον μήνα.

Όταν γράφω ένα άρθρο περιμένω λίγο καιρό, πριν το ανεβάσω για να ρίξω μία δεύτερη ματιά. Κάποια κείμενα χρειάζονται περισσότερη έρευνα, κάποια άλλα τελικά, δεν αξίζουν να δουν το φως του διαδικτύου. Θα μπορούσα ν΄ ανεβάζω κείμενα πιο συχνά για να κρατήσω τον κόσμο που επισκέπτεται την σελίδα, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.

Ιδανικά θα ήθελα να ανεβάζω ένα με δύο άρθρα το μήνα. Αλλά μπορεί να περάσει και παραπάνω καιρός. Για να μην μπαίνεις κάθε τόσο στην ιστοσελίδα, μπορείς να γραφτείς στο newsletter για να λαμβάνεις στο email τα τελευταία άρθρα ή να γίνεις μέλος στη σελίδα στο Facebook και να ενημερώνεσαι για τα τελευταία νέα.

Γιατί δεν υπάρχουν σχόλια στα κείμενα;

Ένα από τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου είναι η ανταλλαγή απόψεων. Όμως, έχω παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές στα σχόλια (youtube, blogs) γίνεται ροντέο και ο καθένας λέει ό,τι θέλει απλά και μόνο για να βγάλει τα νεύρα του, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει άκρη. Αν και μπορείς να βρεις πολλά διαμαντάκια στα comments, αποφάσισα ότι δεν αξίζει να ασχολούμαι με bots και trolls. Με το GDPR ήρθε κι έδεσε το γλυκό. Αν θες, να αφήσεις το σχόλιο σου για κάποιο άρθρο μπορείς να μπεις στη σελίδα στο Facebook. Αν επίσης έχεις κάποια ένσταση για κάποιο κείμενο, θέλεις να με διορθώσεις κάπου ή θέλεις να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία.

Γράφουν κι άλλοι στην ιστοσελίδα;

Όχι, είμαι μόνο εγώ.

Μπορώ να σου στείλω κάποιο κείμενο και να το ανεβάσεις;

Δεν βάζω κείμενα άλλων γραφιάδων στην ιστοσελίδα. Αλλά αν το θες τόσο πολύ, μπορείς ν΄ανοίξεις το δικό σου blog μέσα σε λίγες ώρες.

Μου αρέσουν οι ιδέες σου, έχεις κάτι άλλο να προτείνεις;

Για αρχή μπορείς να δεις:

Νίκος Λυγερός, Jason FriedTim Urban, Maria Popova, Nassim Taleb, Mark Manson, Aeon, Ryan Holiday, Δημήτρης Αποστολάκης, Brene Brown, Chuck Palahniuk, Seth GodinAlain De BottonDavid Ogilvy, οτιδήποτε από τους Στωικούς.

Είσαι ανοιχτός για συνεργασίες;

Μου αρέσουν οι νέες ιδέες και είμαι ανοιχτός για συνεργασίες (όχι για διαφημίσεις).

Που αλλού μπορώ να σε βρω;

Instagram, Facebook και στο email.